Hírek, események

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”
2012-08-01

Talán már többen is hallották, Sütő András gondolatát, ami számomra meghatározóvá vált, és igyekszem minden helyzetben szem előtt tartani. Éppen ezért, e gondolat jegyében szeretnék fotógyűjtést indítani a településen, ahol a témakör maga Perkupa lenne. Szeretném, ha ezeket a képeket digitalizálni tudnánk, így megőrizve a település múltját, elfeledett értékeit, eseményeit. Szeretném, ha ezáltal bemutathatnánk, hogy mi az az örökség, amit szüleink, nagyszüleink építettek számunkra, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Ezért kérem Önöket, hogy aki a gondolatébresztőként feltöltött néhány képhez hasonló tartalmú fotóval rendelkezik, jutassa el azt az önkormányzatra, amit a digitalizálás után visszajuttatunk a tulajdonosának.

 

Köszönettel:                     Molnár Zoltán 


Községünkben megalakult a Baba-Mama Klub.
2012-07-27

Községünkben 2012.07.27.-én megalakult a Baba-Mama Klub.  

Szervezőként jelen volt Galicza Zsuzsanna védőnő, és Sallainé  Lempner Margit családgondozó.

 

Sallainé Lempner Margit mondott köszöntőt az anyukáknak, a babáknak,és az érdeklődőknek, aztán Galicza Zsuzsanna beszélt a kánikula hatásairól. Ezt követően vendégelőadónk Vitkó Georgina a Pezomed Kft. képviseletében ismertette a babaápolási termékeit, majd kötetlen játék következett, melynek során a gyermekek játszótársakkal ismerkedhettek.

A klub foglalkozás kötetlen beszélgetés keretében zajlik, ahol a leendő és az aktív szülők tapasztalatokat cserélnek.  A gyerekek megismerkednek a közösségi élet „rejtelmeivel”, amely a későbbiekben segítséget adhat az óvodai beilleszkedéshez is. Lehetőségeink szerint  előadók meghívásával próbáljuk színesebbé tenni a foglalkozásokat, mint például a babamasszázs, aminek az elsajátítására 2009-től van lehetősége a településen élőknek..

 

A klub  játék készlete  elég szegényes, a meglévő játékokat  felajánlásokból tudtuk biztosítani, ezért szívesen fogadnánk a lakosság részéről történő bármilyen jellegű további felajánlást.

Mindenkit szeretettel várunk a következő klubösszejövetelünkre.


Véradás 2012
2012-07-20

A véradás, az a segítségnyújtás, amikor önkéntesen, saját vérünkből csekély mennyiséget, más személy számára felajánlunk úgy, hogy az alkalmas legyen a beteg gyógyítására.

2012-ben már két alkalommal volt sikeres véradás községünkben. A július 20-i véradáson, élükön a polgármester úrral, aki jó példával járt el a lakosság elött, még 13-an nyújtottak segítséget azon betegek számára, akiknek a jövőben vérkészítményre lesz szükségük.

Köszönjük a véradást!

Véradás    Véradás    VéradásTovább a galériához
Perkupai öregfiúk focicsapat kiváló szerepléssel III. helyezést ért el az Arnót Kupán
2012-06-09

2012. június 09-én a perkupai öregfiúk focicsapat kiváló szerepléssel III. helyezést ért el az Arnót Kupán, ahol további négy csapattal mérhette össze a tudását.

A körmérkőzések alapján I. Tornaújfalu, II. Arnót, III. Perkupa, IV. Rásonsápberencs, V. Felsőzsolca.

 


Hősök napi megemlékezést tartottunk
2012-06-03

Perkupa Község Önkormányzatának a képviselőtestülete és a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület kezdeményezésére településünkön Hősök napi megemlékezést tartottunk 2012. június 03-án a perkupai Hősök emlékművénél.

Az ünnepi beszédet az egyesület elnöke, Husonyicza Gábor tartalékos hadnagy Úr tartotta, melynek legfontosabb üzenete, hogy mennyire ember ellen való a háború, azonban az egyházakkal és az önkormányzattal történő együttgondolkodás, és a közös akarat az előrelépést sugallja a jelen kornak, de talán még inkább a jövő nemzedéknek. Nem szabad a múltban merengni, de kötelességünk hőseink előtt tisztelegni, Őket megbecsülni, a múltat és a jövendőt összebékíteni.

Ezen gondolatok jegyében emlékeztünk a háborúkban elesett hősökre. 


Országos Polgári Védelmi Szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütétele
2012-06-02

2012. június 2-án az Országos Polgári Védelmi Szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütételi ünnepségén 15 perkupai személy, mint a Perkupai Polgári Védelmi Szervezet Területi Műszaki-mentő kárfelszámoló szakalegység tagja tett esküt ünnepélyes keretek között Kazincbarcikán.

A január 1-én megalakult egységes állami katasztrófavédelmi szervezet tulajdonképpen a katasztrófák elleni védekezés teljes rendszerét hivatott megújítani, így egyértelmű a rendezvény üzenete, ami az élet és vagyonbiztonság megőrzése, az emberek biztonságának és biztonságérzetének a növelése, a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés hatékonyságának a fokozása, valamint a katasztrófavédelemi rendszer hatékony működésének a bemutatása.

Az ünnepségen Szegő Sándor perkupai lakos elismerő oklevelet kapott az érintett területen eddig elvégzett munkájáért, míg a többiek emléklapot vehettek át az eskütételi ünnepség alkalmából.
KÖZADATKERESŐ

magyar falu program

KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS ÉS GÉPBESZERZÉS PERKUPA ÉS BÓDVARÁKÓ KÖZSÉGEKBEN

szechenyi_2020