Hírek, események

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”
2012-08-01

Talán már többen is hallották, Sütő András gondolatát, ami számomra meghatározóvá vált, és igyekszem minden helyzetben szem előtt tartani. Éppen ezért, e gondolat jegyében szeretnék fotógyűjtést indítani a településen, ahol a témakör maga Perkupa lenne. Szeretném, ha ezeket a képeket digitalizálni tudnánk, így megőrizve a település múltját, elfeledett értékeit, eseményeit. Szeretném, ha ezáltal bemutathatnánk, hogy mi az az örökség, amit szüleink, nagyszüleink építettek számunkra, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Ezért kérem Önöket, hogy aki a gondolatébresztőként feltöltött néhány képhez hasonló tartalmú fotóval rendelkezik, jutassa el azt az önkormányzatra, amit a digitalizálás után visszajuttatunk a tulajdonosának.

 

Köszönettel:                     Molnár Zoltán 


Községünkben megalakult a Baba-Mama Klub.
2012-07-27

Községünkben 2012.07.27.-én megalakult a Baba-Mama Klub.  

Szervezőként jelen volt Galicza Zsuzsanna védőnő, és Sallainé  Lempner Margit családgondozó.

 

Sallainé Lempner Margit mondott köszöntőt az anyukáknak, a babáknak,és az érdeklődőknek, aztán Galicza Zsuzsanna beszélt a kánikula hatásairól. Ezt követően vendégelőadónk Vitkó Georgina a Pezomed Kft. képviseletében ismertette a babaápolási termékeit, majd kötetlen játék következett, melynek során a gyermekek játszótársakkal ismerkedhettek.

A klub foglalkozás kötetlen beszélgetés keretében zajlik, ahol a leendő és az aktív szülők tapasztalatokat cserélnek.  A gyerekek megismerkednek a közösségi élet „rejtelmeivel”, amely a későbbiekben segítséget adhat az óvodai beilleszkedéshez is. Lehetőségeink szerint  előadók meghívásával próbáljuk színesebbé tenni a foglalkozásokat, mint például a babamasszázs, aminek az elsajátítására 2009-től van lehetősége a településen élőknek..

 

A klub  játék készlete  elég szegényes, a meglévő játékokat  felajánlásokból tudtuk biztosítani, ezért szívesen fogadnánk a lakosság részéről történő bármilyen jellegű további felajánlást.

Mindenkit szeretettel várunk a következő klubösszejövetelünkre.


Véradás 2012
2012-07-20

A véradás, az a segítségnyújtás, amikor önkéntesen, saját vérünkből csekély mennyiséget, más személy számára felajánlunk úgy, hogy az alkalmas legyen a beteg gyógyítására.

2012-ben már két alkalommal volt sikeres véradás községünkben. A július 20-i véradáson, élükön a polgármester úrral, aki jó példával járt el a lakosság elött, még 13-an nyújtottak segítséget azon betegek számára, akiknek a jövőben vérkészítményre lesz szükségük.

Köszönjük a véradást!

Véradás    Véradás    VéradásTovább a galériához
Perkupai öregfiúk focicsapat kiváló szerepléssel III. helyezést ért el az Arnót Kupán
2012-06-09

2012. június 09-én a perkupai öregfiúk focicsapat kiváló szerepléssel III. helyezést ért el az Arnót Kupán, ahol további négy csapattal mérhette össze a tudását.

A körmérkőzések alapján I. Tornaújfalu, II. Arnót, III. Perkupa, IV. Rásonsápberencs, V. Felsőzsolca.

 


Hősök napi megemlékezést tartottunk
2012-06-03

Perkupa Község Önkormányzatának a képviselőtestülete és a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület kezdeményezésére településünkön Hősök napi megemlékezést tartottunk 2012. június 03-án a perkupai Hősök emlékművénél.

Az ünnepi beszédet az egyesület elnöke, Husonyicza Gábor tartalékos hadnagy Úr tartotta, melynek legfontosabb üzenete, hogy mennyire ember ellen való a háború, azonban az egyházakkal és az önkormányzattal történő együttgondolkodás, és a közös akarat az előrelépést sugallja a jelen kornak, de talán még inkább a jövő nemzedéknek. Nem szabad a múltban merengni, de kötelességünk hőseink előtt tisztelegni, Őket megbecsülni, a múltat és a jövendőt összebékíteni.

Ezen gondolatok jegyében emlékeztünk a háborúkban elesett hősökre. 


Országos Polgári Védelmi Szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütétele
2012-06-02

2012. június 2-án az Országos Polgári Védelmi Szervezetekbe beosztott állampolgárok eskütételi ünnepségén 15 perkupai személy, mint a Perkupai Polgári Védelmi Szervezet Területi Műszaki-mentő kárfelszámoló szakalegység tagja tett esküt ünnepélyes keretek között Kazincbarcikán.

A január 1-én megalakult egységes állami katasztrófavédelmi szervezet tulajdonképpen a katasztrófák elleni védekezés teljes rendszerét hivatott megújítani, így egyértelmű a rendezvény üzenete, ami az élet és vagyonbiztonság megőrzése, az emberek biztonságának és biztonságérzetének a növelése, a természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezés hatékonyságának a fokozása, valamint a katasztrófavédelemi rendszer hatékony működésének a bemutatása.

Az ünnepségen Szegő Sándor perkupai lakos elismerő oklevelet kapott az érintett területen eddig elvégzett munkájáért, míg a többiek emléklapot vehettek át az eskütételi ünnepség alkalmából.
KÖZADATKERESŐ

Infrastrukturális egészségügyi fejlesztés Perkupa településen

Infrastrukturális egészségügyi fejlesztés Perkupa településen

Bethlen Gábor Alapkezelő

Perkupa Községi Önkormányzat energetikai korszerűsítése

Perkupa Községi Önkormányzat energetikai korszerűsítése

magyar falu program

KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS ÉS GÉPBESZERZÉS PERKUPA ÉS BÓDVARÁKÓ KÖZSÉGEKBEN

szechenyi_2020